Toneel voor kinderen

Jaarlijks verzorgt Pankras een speciale voorstelling voor de jeugd vanaf plm 4 jaar. Dit stuk wordt meestal eind februari/begin maart gespeeld. Dit zijn veelal kleurige voorstellingen met muziek en liedjes. De kostumering en decors worden in eigen beheer vervaardigd. Deze voorstellingen zijn ook voor de oudere jeugd en ouders zeer interessant.

Het doel van deze voorstellingen is om de jeugd al in een vroeg stadium in contact te brengen met het theater. Er wordt dan ook enthousiast meegeleefd met de figuren op het toneel. Dit vraagt van de spelers een groot concentratie- en improvisatievermogen. Bij deze stukken doen de spelers een schat van ervaring op en dat komt hun acteerprestaties alleen maar ten goede.

De regie van deze stukken is meestal in handen van Hein van der Meer, die als ex-directeur van een basisschool als geen ander weet wat de jeugd leuk vindt.

img_5875_ridder toon en de gestolen stem klein

Groot succes werd in het verleden bereikt met o.a. "Hoera voor zon en regen", "De IJsprinses" en recent met "Ridder Toon en de gestolen stem". Afgelopen seizoen werd nog groot succes behaald met "Trammelant in Sprookjesland"

Kijk eens in de fotoboeken onder "toneel voor kinderen".